Γράμμα Δραστικής Συγχώρεσης

Γράμμα Δραστικής Συγχώρεσης

Όνομα του ανθρώπου που θέλω να συγχωρήσω τον/την __________________

 Ημερομηνία____________________________________

1. Η κατάσταση που μου προκάλεσε αναστάτωση είναι ή ήταν______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.  α. Κατηγορώ τον/την________________ και αισθάνομαι αρνητικά συναισθήματα επειδή ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

      β. Εξαιτίας αυτού που κανείς (έκανες) ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. Αναγνωρίζω και αποδέχομαι με αγάπη τα συναισθήματα μου και δεν τα κρίνω πια. Έχω το δικαίωμα να τα έχω.

Έτοιμος                    Ίσως                  Αμφιβάλλω            Δεν είμαι έτοιμος

4. Τα συναισθήματα είναι μόνο δικά μου και κανένας δεν μπορεί να με κάνει να νιώσω οτιδήποτε. Αυτά που νιώθω είναι η αντανάκλαση του πως ερμηνεύω την κατάσταση.

 Έτοιμος                    Ίσως                  Αμφιβάλλω            Δεν είμαι έτοιμος

5. Όλα τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθω σε σχέση με αυτό το γεγονός ηταν το ξεκίνημα της συνειδητοποίησης ότι δεν αγαπώ τον εαυτό μου άλλου ούτε και  τον/την_____________κριτικαροντας,  έχοντας προσδοκίες, και επιθυμώντας ο/η ____________ να αλλάξει και βλέποντας τον/την _________ ως ατελή ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6. Συνειδητοποιώ ότι για να μπορέσω να αισθανθω πιο βαθειά αυτή την κατάσταση, η ψυχή μου με βοήθησε  να δημιουργήσω μια μεγαλύτερη ιστορία απ’ ότι πραγματικά ηταν. Τώρα που η παλιά ιστορία έχει πετύχει το στόχο της, μπορώ να απελευθερώσω την ενέργεια από αυτήν την ιστορία μου, διαχωρίζοντας τα γεγονότα από τις ερμηνείες που τους έδωσα.

Ποιες ερμηνείες έδινα στην ιστορία αυτή και τα                                                                    Επίπεδο συναισθήματά μου τώρα

                                                                                                                                                         Υψηλό      Μέτριο     Χαμηλό      Μηδενικό

7. Κυριες αρνητικές πεποιθήσεις που είτε δημιούργησα από την ιστορία μου ή που οδήγησαν την ιστορία μου (Επέλεξε αυτές που ισχύουν για σενα .)

⧠ Δεν θα είμαι ποτέ αρκετός/η. ⧠ Δεν είναι ασφαλές να είμαι ο εαυτός μου. ⧠ Είμαι πάντα τελευταίος/α ή απ’ έξω. ⧠ Οι άνθρωποι πάντα μ’ εγκαταλείπουν. ⧠ Δεν είναι ασφαλές να μιλάω ελεύθερα. ⧠ Θα έπρεπε να είχα γεννηθεί αγόρι/κορίτσι. ⧠ Όσο κι αν προσπαθώ, ποτέ δεν είναι αρκετό. ⧠ Δεν είναι καλό να είσαι δυναμικός/η, πετυχημένος/η, πλούσιος/α, επικοινονιακός/η. ⧠ Η ζωή είναι άδικη. ⧠ Δεν είμαι άξιος/α. ⧠ Δεν αξίζω. ⧠ Πρέπει να είμαι υπάκουος ή να υποφέρω. ⧠ Οι άλλοι είναι πιο σημαντικοί από εμένα. ⧠ Είμαι μόνος/η. ⧠ Κανείς δεν θα με αγαπήσει. ⧠ Είμαι αντιπαθητικός/η  ⧠ Κάτι δικό σου____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8. Τώρα συνειδητοποιώ ότι η ψυχή μου δημιούργησε αυτές τις πεποιθήσεις για να μεγεθύνω την αίσθηση του διαχωρισμού, ώστε να μπορέσω να την αισθανθω πιο έντονα για την πνευματική μου εξέλιξη. Καθώς τώρα αρχίζω να θυμάμαι την αλήθεια του ποιος/α πραγματικά είμαι δίνω στον εαυτό μου την άδεια να αφήσει αυτές τις πεποιθήσεις και στέλνω την αγάπη και ευγνωμοσύνη στον εαυτό μου και στον/ην ______________________ που δημιούργησε αυτή την εμπειρία για να αναπτυχθώ.

Έτοιμος                    Ίσως                  Αμφιβάλλω            Δεν είμαι έτοιμος

9. Αναγνωρίζω ότι η Πνευματική μου Νοημοσύνη έχει δημιουργήσει ιστορίες στο παρελθόν που ήταν παρόμοιες σε γεγόνοτα και συναίσθημα με αυτήν, ώστε να μεγεθύνει την συναισθηματική εμπειρία του διαχωρισμού που η ψυχή μου ζήτησε .  Αν και δεν γνωρίζω γιατί και πως γίνεται αυτό, πλέον βλέπω αυτή την κατάσταση ως επιβεβαίωση ότι η ψυχή μου δημιούργησε και αυτό το γεγονός, ώστε για να μάθω και να εξελιχθώ.

10. Συνειδητοποιώ τώρα ότι στεναχωριέμαι μόνο όταν κάποιος μου ενεργοποιεί αυτά τα κομμάτια του εαυτού μου που έχω απορριψει, έχω κρυψει, έχω αρνηθείς και μετά τα έχω προβάλει επάνω στον/την ___________ Βλέπω τώρα την αλήθεια στη παροιμία «Αν το βλέπεις, το έχεις!». Είσαι ο καθρέφτης μου.

Έτοιμος                    Ίσως                  Αμφιβάλλω            Δεν είμαι έτοιμος

11.  Ο/Η ______________ αντικατοπτρίζει αυτό που πρέπει να αγαπήσω και να αποδεχτώ στον εαυτό μου. Σε ευχαριστώ για αυτό το δώρο. Είμαι τώρα πρόθυμος/η να πάρω πίσω την προβολή μου και να την αναγνωρίσω σαν μέρος της σκοτεινής μου πλευράς. Αγαπώ και δέχομαι αυτό το κομμάτι του εαυτού μου.

Έτοιμος                    Ίσως                  Αμφιβάλλω            Δεν είμαι έτοιμος

12. Μπορεί ακόμα να μην το καταλαβαίνω, όμως συνειδητοποιώ ότι ο καθένας από εμάς πήρε ακριβώς αυτό που επέλεξε υποσυνείδητα και ότι χορεύαμε μαζί ένα θεραπευτικό χορό για να μας οδηγήσει στην αφύπνιση συνειδητότητας.

Έτοιμος                    Ίσως                  Αμφιβάλλω            Δεν είμαι έτοιμος

13. Συνειδητοποιώ τώρα ότι αυτά που έκανες εσύ _________________ δεν ήταν ούτε σωστό ούτε λάθος. Μπορώ τώρα να αφήσω την ανάγκη να κατηγορώ εσένα ή οποιονδήποτε άλλο. Απελευθερώνω την ανάγκη να έχω δίκιο και είμαι ΕΤΟΙΜΟΣ/Η να δω την τελειότητα της κατάστασης ακριβώς όπως έχει.

 Έτοιμος                     Ίσως                 Αμφιβάλλω            Δεν είμαι ετοιμος

14. Είμαι ετοιμος/η να δω πως η αποστολή μου ή το συμβόλαιο ψυχών ενεργοποίησε αυτές τις  εμπειρίες και τα συναισθήματα. Και πως εσύ και εγώ μπορεί να είχαμε συμφωνήσει να χορέψουμε μαζί τον χορό της θεραπείας σε αυτή τη ζωή. Εαν είναι για το Ανώτερο καλό και των δυο μας απελευθερώνω εσένα και εμένα από αυτό το συμβόλαιο.

Έτοιμος                      Ίσως                  Αμφιβάλλω             Δεν είμαι ετοιμος

15. Απελευθερώνω από τη συνείδηση μου τα παρακάτω συναισθήματα (όπως στο 2β):

16. Η ιστορία (βήμα 1) ήταν βασισμένη στον παλιό τρόπο σκέψης (συνείδηση του θύματος). Τώρα βλέπω μια διαφορετική προσέγγιση του ίδιου γεγονότος  από τη νέα ενδυναμωμένη θέση βασισμένη στην Δραστική Συγχώρεση και την καινούργια οπτική γωνία που προέκυψε κατά τη διάρκεια της εργασίας με αυτό το γράμμα. Συνειδητοποιώ ότι (γράψε θετικές συνειδητοποιήσεις)  _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17. Συγχωρώ πλήρως τον εαυτό μου και με αποδέχομαι σαν ένα στοργικό, γενναιόδωρο και δημιουργικό Ον. Απελευθερώνω κάθε ανάγκη να προσκολλώμαι σε αρνητικά συναισθήματα και ιδέες έλλειψης και περιορισμού σχετικά με τον αυτό μου και το παρελθόν. Αρνούμαι άλλο να στέλνω την ενέργεια μου στο παρελθόν και ελευθερώνω όλα τα εμπόδια που με χώριζαν από την Αγάπη και την Αφθονία που μου ανηκουν. Εγώ δημιουργώ τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την ζωή μου και έχω τη δύναμη να είμαι και πάλι ο εαυτός μου, να αγαπώ και να υποστηρίζω τον εαυτό μου χωρίς όρους έτσι ακριβώς όπως είμαι σε όλη μου τη μεγαλοπρέπεια.

18. ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ τώρα στην Ανώτερη Δύναμη που ονομάζω ______________ και έχω εμπιστοσύνη γνωρίζοντας πως αυτό το γεγονός θα εξελιχθεί τέλεια και σύμφωνα με τη Θεϊκή καθοδήγηση και τους Πνευματικούς νόμους. Αναγνωρίζω την πληρότητα μέσα μου και την σύνδεση με την Πηγή. Αποκαθιστώ την πραγματική μου φύση, που είναι η Αγαπη και τώρα πάλι νιώθω την αγάπη προς τον/την _____________. Κλείνω τα μάτια μου για νιώθω την Αγαπη να ρέει μέσα μου και την χαρά όταν η Αγαπη με πλημμυρίζει .

19. Ένα σημείωμα εκτίμησης και ευγνωμοσύνης σε σένα ________________  ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Τώρα που έγραψα αυτό το γράμμα σε σένα σε συγχωρώ πλήρως  γιατί συνειδητοποιώ  πως εσύ δεν έκανες τίποτα κακο και πως όλα είναι σε Θεϊκή τάξη. Σε ευγνωμονώ που έπαιξες το συγκεκριμένο ρόλο στην αφύπνιση μου. Ευγνωμονώ στον εαυτό μου που έπαιξα το δικό μου ρόλο στη δική σου αφύπνιση. Σε αναγνωρίζω και σε αποδέχομαι ετσι ακριβώς όπως είσαι.

 20. Απευθυνόμενος/η στον Εαυτό μου

Αναγνωρίζω πως είμαι ένα πνευματικό Ον που βιώνει μια πνευματική εμπειρία μέσα σε ανθρώπινο σώμα. Αγαπώ και αποδεχομαι τον εαυτό μου με κάθε ανθρώπινή μου προβολή.

Υπογραφή

DMCA.com Protection Status