OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2748971
Menu
114710
Horizontal Image Area
2765735

Άρθρα


Κάθε μήνα και ένα νέο άρθρο, για την αυτογνωσία την συγχώρεση των άλλων αλλά κυρίως του ίδιου μας του εαυτού.

RPT | Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση | Θεραπεύοντας τα τραύματα
 / 00.00.2020

Horizontal Image Area
2765736

RPT | Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση | Θεραπεύοντας τα τραύματα

Η Rapid Personal Transformation (RPT) ή η Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση είναι μια καινούργια για την Ελλάδα θεραπευτική μέθοδος. Η μέθοδος αυτή βοηθάει να θεραπεύσουμε τα τραύματα τα οποία πολλές φορές είναι τόσο βαθειά και μας καθορίζουν την καθημερινότητα και την ζωή. Η RPT διαφέρει από τις άλλες μεθόδους επειδή ο εφευρέτης της ο Simon Rose έψαχνε κάτι που να προσφέρει σταθερό αποτέλεσμα.

Μετά από χρόνια έρευνες και μελέτες κατάλαβε πως πολλές φορές οι εμπειρίες των πρόγονων, τα τραύματα που βιώσανε και οι καταστάσεις που περάσανε ήταν καθοριστικές για αυτούς. Πως όλα αυτά έχουν καταγράφει στο κυτταρικό επίπεδο και έχουν επηρεάσει το DNA. Και σήμερα εμείς ενεργοποιούμαστε στα τραύματα, τα οποία έχουν ιστορία και υπόβαθρο.

Μπορώ να σας γράψω άρθρα ατελείωτα όμως… Τι καλύτερο μπορεί να είναι από τα παραδείγματα;

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω τρία παραδείγματα των αποτελεσμάτων της δουλειάς της RPT. Γιατί τρία; Για να πιάσουμε τις τρεις κατευθύνσεις με τις οποίες δουλεύει η Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση.

• Πρώτη κατεύθυνση είναι τα συναισθήματα. Ένα συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάει κάποιος. Μπορεί να είναι πχ. Η ενοχή για κάτι που έκανε ενώ δεν έπρεπε ή κάτι που δεν έκανε ενώ έπρεπε. Και έτσι χρόνια αισθάνεται βάρος στην καρδιά για αυτό.

• Η δεύτερη είναι η κατάσταση. Η κατάσταση μπορεί να είναι ένας εγκλωβισμός είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός, μπορεί να είναι μια κατάσταση απελπισίας ή συνεχόμενων αποτυχιών.

• Και η τρίτη είναι το σωματικό σύμπτωμα. Σε αυτή την περίπτωση θα δουλέψουμε κάτι σωματικό, όπως αποδοχή του σώματος ή ακόμα και ασθένεια.

Η δεύτερη είναι η κατάσταση. Η κατάσταση μπορεί να είναι ένας εγκλωβισμός είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός, μπορεί να είναι μια κατάσταση απελπισίας ή συνεχόμενων αποτυχιών.

Πηγή: RPT | Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση | Θεραπεύοντας τα τραύματα
Horizontal Image Area
2765737

Θα ξεκινήσω με το πρώτο – το Συναίσθημα.

Μια θεραπευόμενη μου ήρθε με βαθειά θλίψη λόγο της απώλειας. Είχανε περάσει χρόνια και τέτοια βαθειά θλίψη πλέον ήταν ανεξήγητη. Κάνοντας μια πολύ σύντομη συζήτηση γύρω από το θέμα της κατάλαβα πως η γυναίκα είχε δευτερεύοντα οφέλη και ίσως και μοτίβα. Λέω σύντομη επειδή στην Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση δεν χρειάζεται ο άλλος να αναβιώνει και να περιγράφει με λεπτομέρειες το τι είχε συμβεί και να συνδέεται με τον πόνο ξανά και ξανά. Δευτερεύοντα οφέλη είναι κάτι το οποίο μας κρατάει πίσω και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε, γιατί υποσυνείδητα παίρνουμε κάτι καλό από όλη την κατάσταση και φοβόμαστε αν θεραπευτούμε πως θα σταματήσουμε να τα έχουμε στη ζωή μας. Να το κάνω πιο απλά.

Η γυναίκα αυτή έπαιρνε τόση προσοχή και αγάπη από τους γύρω της λέγοντας πόσο καημένη και δυστυχισμένη είναι, πόσο πολύ πονάει και πως χωρίς αυτόν τον άνθρωπο η ζωή της πλέον δεν έχει χαρά.

Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ανακαλύψαμε πως υπάρχει επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην οικογένεια της και ότι οι γυναίκες της οικογένειας δεν ολοκλήρωναν την κατάσταση του πένθους και το σέρνανε για χρόνια μαζί. Πηγαίνοντας στο πρώτο περιστατικό της οικογενειακής ιστορίας και ολοκληρώνοντας το τραύμα της απώλειας έσπασε όλη η αλυσίδα.

Η γυναίκα ένιωσε εσωτερική δύναμη να την πλημμυρίζει.

Χρειάζεται να σημειώσω εδώ πως η ανάκτηση γίνεται σταδιακά. Σκεφτείτε πόσα χρόνια τα κουβαλούσε μέσα της όλη αυτή την κατάσταση θα ήταν ουτοπία αν σας έλεγα πως βγαίνοντας από το γραφείο μου επανήλθε πλήρως. Ένιωσε μια ηρεμία και γαλήνη και μόλις ένα μήνα αργότερα η παλιά κατάσταση ήταν πια παρελθόν. Τις επόμενες φορές δεν δουλεύαμε την απώλεια και εστιάζαμε σε αλλά εσωτερικά της ζητήματα.

Horizontal Image Area
2765738

Το δεύτερο είναι: Μία Κατάσταση

Μια θεραπευόμενη ζούσε 30 χρόνια μια κατάσταση στο σπίτι με δυο παιδιά και άνδρα ο οποίος δεν έφερνε στο σπίτι μέσω όρο άνω των 500 ευρώ (ακόμα και τα χρόνια της δραχμής), έκανε τη ζωή του παίζοντας καθαρά (σαν χόμπι), απατώντας τη σύζυγό του με ό,τι υπήρχε γύρω (χωρίς να το ξέρει η πρώτη). Η άγνοια της και το σύνδρομο του «καλού παιδιού» την έκανε να τα παραβλέπει.

Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί και η κοπέλα θέλησε να φέρει ριζικές αλλαγές κάναμε την μέθοδο της RPT2 δηλαδή Ανά-Σύλληψη. Είναι μια ολοκληρωμένη και ευρύτερη δουλειά με τα τραύματα.

Η κοπέλα αυτή χώρισε. Θα με ρωτήσετε: «Αυτό πέτυχες;».

Αυτό που πετύχαμε είναι η ανάκτηση της δύναμής της, της ακεραιότητά της, απέκτησε γαλήνη, αυτοπεποίθηση και αλλά πολλά. Σήμερα η κοπέλα αυτή είναι σε σχέση, είναι πολύ χαρούμενη και απολαμβάνει τη ζωή.

 

Η κοπέλα αυτή χώρισε. Θα με ρωτήσετε: «Αυτό πέτυχες;».

Πηγή: RPT | Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση | Θεραπεύοντας τα τραύματα

 

Το τρίτο παράδειγμα είναι μια προσωπική εμπειρία. Είναι το σωματικό σύμπτωμα.

Είχα ημικρανίες οι οποίες πάντα ήταν συνδεδεμένες με τις μέρες περιόδου. Ήταν μια κατάσταση χρόνια και με ταλαιπωρούσε σχεδόν κάθε μήνα. Αποφάσισα με την θεραπεύτρια μου να δουλέψουμε αυτό το κομμάτι. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας βγήκε πως οι ημικρανίες μου ήταν συνδεδεμένες με την μαμά μου. Εδώ κάποιος θα μπορεί να πει: «Κληρονομικότητα…». Και όμως δεν ήταν!

Η μητέρα μου υπέφερε από ημικρανίες και εγώ για να είμαι αποδεκτή και να έχω την κατανόηση της μαμάς μου αντέγραψα την συμπεριφορά. Οι ημικρανίες δουλεύτηκαν και πλέον είμαι ελεύθερη από αυτές. Εξάλλου, η σχέση με την μητέρα μου είναι τόσο αρμονική οπότε δεν μου χρειάζεται πια να παίρνω την κατανόηση της με τόσο καταστροφικό τρόπο.

Εύχομαι να σας έδωσα απαντήσεις στην ερώτηση που έκανα στην αρχή…

Με αγάπη, Ζέτα Νικολάιτσουκ

Vertical Image Area
2765739

 

Διαβάστε
ακόμα...

Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση: Κάνε την διαφορά!

Είναι ο χρόνος ο καλύτερος γιατρός ;

Σύντομα κοντά σας με νέο άρθρο

Footer
114715