παζλ του Εαυτού

Παζλ, τα κομμάτια του Εαυτού μας

Φαντάσου μία μεγάλη και όμορφη φωτογραφία σου, σαν μία τεράστια αφίσα που αποτελείται από κομματάκια παζλ.

Όποιος και να περάσει δίπλα από την λαμπερή σου εικόνα   σταματάει  για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να την κοιτάξει και να την θαυμάσει.
 
Η εικόνα σου εκπέμπει αγάπη, στοργή, φως και λάμψη κι εσύ βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους χαίρεσαι που είναι στη ζωή σου. Κάποιοι είναι στη ζωή σου από τότε που γεννηθηκες, κάποιοι είναι εδώ και αρκετά χρόνια και κάποιοι είναι καινούριοι.

Για τον καθένα από αυτούς τους ανθρώπους έχεις συναισθήματα. Εφόσον αλληλεπιδράς, αισθάνεσαι για πολλούς από αυτούς  μεγάλη χαρά  και θέλεις  να τους χαρίσεις με αγάπη ένα κομματάκι από το παζλ σου αλλά  κάποιοι από αυτούς σε έχουν θυμώσει, σε έχουν στεναχωρήσει και σε έχουν απογοητεύσει, όποτε σε αυτούς  θέλεις να τους πετάξεις το κομματάκι του παζλ σου με το θυμό.

Περνάει καιρός, έχεις δώσει πολλά από τα δικά σου κομμάτια του παζλ στους ανθρώπους που αγαπάς και ακόμα και στους ανθρώπους που θέλεις να βγάλεις από την ζωή σου και να τους ξεχάσεις.

Υπάρχει όμως ένας νόμος,

τίποτα δεν μπορεί να μείνει άδειο, άρα στο κενό που δημιουργήθηκε ο άλλος σου δίνει το κομμάτι από το δικό του παζλ μόνο και μόνο για να μην είναι άδεια η θέση, για να κλείσει την τρύπα.


Μετά από πάρα πολλά χρόνια περνάω δίπλα από τη φωτογραφία σου και την κοιτάζω. Τι νομίζεις ότι βλέπω;

Η εικόνα σου έχει παραμορφωθεί, έχει χάσει την ομορφιά της, την λάμψη της, το φως της.

Η εικόνα έχει πολλά ξένα κομμάτια, δεν είσαι εσύ, σε έχει αποδυναμώσει   αυτή η διαδικασία, γιατί έχεις χαρίσει τη δύναμη σου δεξιά και αριστερά.   Κάποιες φορές το έχεις κάνει με αγάπη και κάποιες φορές με θυμο ίσως και με μίσος.

Και που είσαι εσύ; Δεν είσαι  πια πουθενά! Έχεις χάσει τον εαυτό σου!

Έχεις αλλοιωθεί και τίποτα πια δεν είναι ίδιο, αφού δεν είσαι ίδιος κι εσύ.


Ο σκοπός της επίγνωσης είναι να μαζέψουμε τα κομμάτια μας από τους άλλους.

Να γίνεις δυνατός και ακέραιος. Μόνο όταν είμαστε ολοκληρωμένοι και έχουμε  συγκεντρωμένη όλη την ενέργεια μας, μόνο τότε μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, να αποτινάξουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας, να πετυχαίνουμε στόχους, να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Δες περισσότερα για την μέθοδο της Δραστικής Συγχώρεσης

DMCA.com Protection Status