Πώς σαμποτάρουμε την επιτυχία μας;

Πώς σαμποτάρουμε την επιτυχία μας;

Πολύ συχνά στις συνεδρίες μου συναντώ το φαινόμενο του Δευτερεύοντος Οφέλους ή Σαμποτάζ

Μπορεί να είναι κάτι που το έχετε ήδη ακούσει, μπορεί να ακούτε για αυτές τις έννοιες για πρώτη φορά, αλλά μπορεί να τις ξέρετε και να σας απασχολούν αρκετά. 

Θα πω πολύ απλά, και όχι με επιστημονικούς ορισμούς, πως το Δευτερεύον Όφελος ή Σαμποτάζ είναι οι καταστάσεις στην ζωή μας που μας μπλοκάρουν στο να έχουμε το επιθυμητό. Μπορεί συνειδητά να το θέλουμε πολύ, όμως εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε να το φέρουμε στην ζωή μας. 

Ένα πολύ απλό και καθημερινό παράδειγμα. 

Έρχεται κάποιος με το θέμα του καπνίσματος. 

Στην ερώτηση: «Τι καλό σου δίνει το κάπνισμα;» η απάντηση πάντα θα είναι: «Μα, τίποτα, αφού ήρθα σε σας και ζητάω την βοήθεια…Ίσα ίσα βλάπτει την υγεία μου, όπως λένε οι ιδικοί, και μου κοστίζει αρκετά χρήματα το μήνα». Κάποιες φορές η ερώτησή μου μπορεί να προκαλέσει θυμό, αφού το άτομο δεν μπορεί να καταλάβει πως το κάπνισμα μπορεί να του «δίνει» κάτι καλό. 

Στην συνέχεια οι ερωτήσεις «ξεδιπλώνουν» το πρόβλημα και βοηθούν στο να δει ο θεραπευόμενος το «καλό» πίσω από το θέμα. Ο ίδιος δεν ξέρει πως υπάρχει αυτό το «παράλογο καλό» ή αρνείται να το δει.  

«Φαντάσου τον εαυτό σου να ανάβει ένα τσιγάρο: μετά το φαγητό, μετά από μία έντονη συζήτηση, μαζί με ένα ποτήρι κρασί… Φέρε στο μυαλό σου οποιαδήποτε στιγμή… Πώς νιώθεις;»

«Νιώθω πως χαλαρώνω». 

«Και όταν χαλαρώνεις τι άλλο μπορείς να νιώσεις;». 

«Νιώθω σαν να ηρεμώ». 

«Και όταν είσαι ήρεμος τι άλλο νιώθεις;» 

«Νιώθω ασφάλεια». 

Εδώ είναι το μυστικό! 

Υπάρχει ένα σημείο της ζωής μας που πήραμε υποσυνείδητα την απόφαση πως το να έχω κάτι ή να μην το έχω μου δίνει περισσότερη ασφάλεια.

Πίσω από οτιδήποτε έχουμε στην ζωή μας και δεν θέλουμε να το έχουμε κρύβεται ή ασφάλεια. 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος Σαμποτάρει τον ίδιο τον εαυτό του στο να σταματήσει να καπνίζει γιατί τη δεδομένη στιγμή του είναι πιο ασφαλές να καπνίζει παρά να το σταματήσει. Παράλογο;

Θα κάνουμε μια από τις χιλιάδες υποθέσεις για το πως μπορεί να προκύψει μια τέτοια σύνδεση ΚΑΠΝΙΣΜΑ=ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Όταν ένας άνθρωπος ξεκινάει να καπνίζει, τότε έχει κάποιους δικούς του λόγους:

να είναι επαναστάτης στην εφηβεία και για να κάνει το δικό του, 

για να νιώθει ότι μεγάλωσε και κάνει κάτι που κάνουν οι ενήλικοι, 

αντιγράφει τον γονέα για να είναι σαν αυτόν ή αποδεκτός από αυτόν, 

αλλά το πιο συνηθισμένο είναι για να ανήκει σε μια παρέα. 

Η αλυσίδα ξεκινάει! 

«Θα είμαι αποδεκτός από την παρέα που όλοι καπνίζουν, θα βγαίνουμε όλοι μαζί, θα ανήκω σε αυτούς και μαζί τους θα νιώθω ασφαλής». 

Όσο αυτή η συνήθεια είναι στην αρχή του δίνει κάτι το οποίο, ίσως, δεν το έχει πάρει από την οικογένειά του: την προσοχή και την ασφάλεια. Ακόμα όταν στην οικογένεια υπάρχει ήδη καπνιστής και το άτομο αυτό μπορεί να κάνει κήρυγμα στο παιδί του για να μην καπνίζει, το παιδί υποσυνείδητα θα αντιγράφει τον γονέα για να είναι αποδεκτός από αυτόν ή για να του πάει κόντρα. Αλλά και πάλι και στις δύο περιπτώσεις το παιδί θα αναζητάει Ασφάλεια καπνίζοντας.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; 

Όσο γι’ αυτό το άτομο το κάπνισμα είναι συνδεδεμένο με την ασφάλεια, τόσο πιο δύσκολο θα του είναι να το σταματήσει. 

Χρειάζεται πρώτον, το άτομο να θέλει να το αλλάξει,  δεύτερον, να χτίσει αυτοπεποίθηση και μόνο τότε θα μπορεί να απελευθερωθεί από την συνήθεια χρόνων.   

Τα Δευτερεύοντα Οφέλη ή Σαμποτάζ μπορεί να κάνουν τις πιο «παράλογες» συνδέσεις/συνάψεις. 

Κάποιος μπορεί να θέλει απεγνωσμένα να κάνει σχέση και αναζητάει έναν σύντροφο, όμως όταν υπάρχει σύνδεση/σύναψη ΜΟΝΑΞΙΑ=ΑΣΦΑΛΕΙΑ θα του είναι πολύ δύσκολο να βγει από την μοναξιά, και αν ακόμα θα κάνει σχέση δεν θα αισθάνεται ασφαλής σε αυτήν. Θα δημιουργεί καταστάσεις ώστε να επιστρέψει εκεί που θα νιώθει την ασφάλεια, στην μοναξιά. 

Κάποιος άλλος μπορεί να έχει κουραστεί από αμέτρητες ασθένειες που κουβαλάει, όμως μαζί με τις ασθένειες αυτός ο άνθρωπος μπορεί να νιώθει πως παίρνει την προσοχή και την αγάπη των άλλων και αυτό θα περιέχει και την ασφάλεια για εκείνον. Για ποιο λόγο να απελευθερώσει τις ασθένειες; 

Τι θα απογίνει χωρίς αυτές;

Πολλές απαντήσεις κρύβονται στα παιδικά μας χρόνια. Τότε σαν μικρά ανθρωπάκια, χωρίς εμπειρίες και πολλά βιώματα, κάναμε τις δικές μας συνδέσεις/συνάψεις και βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα. Έτσι ξέραμε να επιβιώσουμε και να σωθούμε… 

Σήμερα, όποιος είναι θαρραλέος και έτοιμος μπορεί να τα αλλάξει σπάζοντας τις παράλογες συνδέσεις και να νιώσει ασφαλής χωρίς αυτά! 

Όπως το έχουν κάνει ήδη πολύ από εμάς! 

Υπάρχουν βήματα για να ανακαλύψουμε τα Δευτερεύοντα οφέλη ή Σαμποτάζ και να τα απελευθερώσουμε. Τα μαθαίνουμε στην εκπαίδευση της Άμεσης Προσωπικής Μεταμόρφωσης. Έχοντας αυτό το εργαλείο μπορούμε να βοηθήσουμε πάνοπλα τον εαυτό μας και μετά και τους γύρω μας. 

Η δομή του σαμποτάζ είναι πολύ απλή, μπορεί να την μάθει ο καθένας από εμάς. 

Όταν εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική, τότε όλα τα ανεξήγητα πράγματα που κουβαλάμε τόσο καιρό αρχίζουν και πέφτουν σαν ντόμινο. Ένα ένα τα τουβλάκια της ανασφάλειας, της ντροπής, της έλλειψης αυτοπεποίθησης, της μοναξιάς και των φόβων γκρεμίζονται… 

Πώς γίνεται αυτό; Όταν σταματάμε να ψάχνουμε την ασφάλεια π.χ. στην μοναξιά (ή οπουδήποτε αλλού) και συνδεόμαστε με αυτήν απευθείας. 

Στις 22-24 Οκτωβρίου θα γίνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην μέθοδο της Άμεσης Προσωπικής Μεταμόρφωσής. 

Αν νιώθεις πως είσαι έτοιμος/-η να πάρεις ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια σου για να αλλάξεις την δική σου ζωή και τις ζωές των άλλων, τότε αυτή η μέθοδος είναι για σένα. 

Μπορείς να πάρεις τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στην Όμορφη Ζωή

DMCA.com Protection Status