Η εμπειρία της ανασύλληψης με βοήθησε να αντιμετωπίσω την κλειστοφοβία

Αγαπημένη μου Ζέτα θέλω να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τόσο δυνατή εμπειρία της ανασύλληψης που βίωσα μαζί σου πριν λίγες μέρες!
Στη μέση περίπου της διαδικασίας, βγήκε η έντονη κλειστοφοβία που έχω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελό σου όταν άνοιξα τα μάτια μου.. Είχε τόση ηρεμία και γαλήνη.. Και τα λόγια σου είχαν τόση σιγουριά για το αποτέλεσμα!
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και αφού έκανα ότι μου είπες βάσει της τεχνικής που χρησιμοποιείς, κάτι είχε φωτίσει μέσα μου! Ένιωθα ότι όλα είχαν αλλάξει! Είχε φύγει το σκοτάδι, το βάρος και το «πλάκωμα» που ένιωθα να με πνίγει όταν σκεφτόμουν ένα περιορισμένο χώρο!
Συμπτωματικά λίγες μέρες μετά, είχα ραντεβού για μαγνητική τομογραφία. Έπρεπε να την είχα κάνει πριν ένα χρόνο και καθυστερούσα εξαιτίας της κλειστοφοβίας. Παλιά όταν έμπαινα μέσα στον τομογράφο, ένιωθα ότι μπαίνω μέσα σε ένα στενό, σκοτεινό, σχεδόν μαύρο τούνελ χωρίς αέρα που δεν χωράω να μπω και να βγω και που κάποιος με κρατάει ακινητοποιημένη εκεί. Για πρώτη φορά πήγα μόνη μου. Χωρίς κάποιο «χάπι». Είχα μαζί μου μόνο το Φως που ένιωθα μέσα μου και είχε πάρει τη θέση της φοβίας. Όταν μπήκα στον τομογράφο το «τούνελ» είχε αλλάξει μορφή. Είχα κλειστά τα μάτια μου και το φανταζόμουν τεράστιο, φαρδύ, ευρύχωρο, να κινούμαι μέσα σ’ αυτό και να κάνω ότι θέλω! Ήταν τόση μεγάλη η σιγουριά και η ασφάλεια που ένιωθα που σαν μικρό παιδί άρχισα να κρυφοκοιτάζω ανοίγοντας σιγά σιγά το ένα μου μάτι..
Τελικά κατέληξα να ανοίξω και τα δυο μάτια και να μην χορταίνω να βλέπω το εσωτερικό του μηχανήματος! Αυτό που πριν φοβόμουν, τώρα το κοίταζα γεμάτη χαρά! Η παλιά απειλή τώρα είχε γίνει αγκαλιά για μένα! Τα είχα καταφέρει! Όχι απλά να κάνω την εξέταση αλλά να την κάνω νιώθοντας ευεξία, ευχαρίστηση, σιγουριά, δύναμη και ασφάλεια!
Σε ευχαριστώ και σε ευγνωμονώ γι αυτό το πολύτιμο δώρο!!

DMCA.com Protection Status