Θεραπεύοντας την ρίζα του Τραύματος

Θεραπεύοντας την ρίζα του Τραύματος | Θεραπεία Σημείου Αναφοράς (RPT)

Η Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση (Rapid Personal Transformation) στην αρχή ονομαζόταν Reference Point Therapy, δηλαδή Θεραπεία Σημείου Αναφοράς.  

Για ποιο λόγο είχε αρχικά αυτή την ονομασία; 

Η RPT είναι μια θεραπεία που πάει στην ρίζα του τραύματος. Ψάχνουμε από που και πότε ξεκίνησε μια αλυσίδα τραυμάτων, επαναλήψεων και του μοτίβου που μπορεί να μας ταλαιπωρεί για χρόνια. 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; 

Στην συνεδρία έρχονται οι ενδιαφερόμενοι με βασικό σκοπό: να αλλάξουν την ζωή που έχουν και να ζουν καλύτερα, ό,τι σημαίνει για τον καθένα καλύτερα

Κάποιος δεν μπορεί να βάλει όρια, άλλος κουράστηκε να είναι μόνος, κάποιος το αντίθετο, θέλει να ανακτήσει την χαμένη του δύναμη και να βγει από μία τοξική σχέση. 

Σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος την δεδομένη στιγμή. Είναι το πρώτο σημείο αναφοράς που δουλεύουμε.

Σύμφωνα με την RPT υπάρχει στην ζωή μας το δεύτερο σημείο αναφοράς και είναι η στιγμή της ζωής μας που νιώσαμε για πρώτη φόρα κάποιο συναίσθημα, η στιγμή που μας «σύστησαν» με αυτό. 

Για παράδειγμα, οι φροντιστές μας, μας περιέγραψαν ότι αυτό που αισθανόμασταν τότε ήταν θυμός ή απόρριψη. Μας έχουν «συστήσει» και την χαρά και το γέλιο. 

Αυτό θα είναι το δεύτερο σημείο αναφοράς. Συνήθως το ψάχνουμε στην ηλικία από 0 έως 5 ετών.

Η RPT δε σταματάει εδώ. Ερευνά αν τελικά αυτό που βιώνει το άτομο είναι κάτι δικό του ή αν έχει κληρονομήσει αυτά τα συναισθήματα από έναν εκ των δύο γονέων.  

Πλέον η επιγεννετική επιστήμη έχει αποδείξει πως μέσω του DNA δεν κληρονομούμε μόνο το χρώμα των ματιών ή των μαλλιών, αλλά και συναισθήματα και συμπεριφορές. 

Μπορούμε να συγκρίνουμε και να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις που έχουν ή είχαν οι γονείς μας σε διάφορες καταστάσεις της ζωής τους. 

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο η RPT ψάχνει αν υπάρχει ακόμα ένα σημείο αναφοράς. Το τρίτο σημείο αναφοράς θα είναι στις προγονικές εγγραφές. 

Η θεραπεία δεν άλλαξε από τότε που άλλαξε η ονομασία της. Απλά ο εφευρέτης της, ο Simon Rose, έχοντας μεγάλη εμπειρία στις συνεδρίες, θέλησε να τονίσει πως τελικά δεν έχει σημασία που είναι το σημείο αναφοράς, αλλά πώς στο τέλος της συνεδρίας η συναισθηματική κατάσταση του θεραπευόμενου θα αλλάξει άμεσα!

Είτε με την καινούρια της ονομασία, είτε με την παλιά η μέθοδος παραμένει να είναι πολύ απλή σε χρήση και εφαρμογή!

Αν νιώθετε έτοιμος/-η να βοηθήσετε ανθρώπους με μία καινοτόμα μέθοδο, η RPT είτε ως «Άμεση Προσωπική Μεταμόρφωση» είτε ως «Θεραπεία του Σημείου Αναφοράς» δίνει άμεσα αποτελέσματα και είναι ένα πολύ δυνατό «όπλο» θεραπείας στα χέρια ενός εκπαιδευμένου θεραπευτή.

Ξεκινάμε τον  4ο κύκλο εκπαίδευσης 

Online 

RPT 1: 8-10 Απριλίου 2022

Δείτε περισσότερες πληροφορίες & δηλώστε συμμετοχή εδώ

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στην Όμορφη Ζωή

DMCA.com Protection Status