Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος;

Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος;

Αυτοί οι προβληματισμοί με ώθησαν να ψάξω για λύση. 

Ο ιδανικός σύντροφος και η ιδανική σχέση είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τους περισσότερους ανθρώπους για να στραφούν στην αυτογνωσία και για να αναρωτηθούν:

Τι δεν κάνω σωστά;

Για ποιο λόγο επαναλαμβάνονται οι καταστάσεις;

Όλοι οι άνδρες/γυναίκες είναι….

Τελικά υπάρχει ευτυχία στην σχέση;

Και τώρα θα ρωτήσω εγώ:

Είσαι ξεκάθαρος/-η πώς θέλεις να είναι ο άνθρωπος δίπλα σου;

Έχεις δηλώσει με σαφήνεια την πρόθεσή σου;

Πολλές φορές ξέρουμε πολύ καλά το τι δεν θέλουμε και δεν λέμε ακριβώς αυτό που θέλουμε. 

Ακούω συχνά: «Δεν θέλω να μοιάζει με τον πατέρα μου, τον πρώην σύζυγό μου, με τον αδελφό μου…». Όταν περιγράφουμε αυτό που δεν θέλουμε, τότε εστιάζουμε σε αυτό το άτομο και η Ανώτερη δύναμη (ότι είναι για τον καθένα: Θεός, Σύμπαν, Άγγελοι..) δεν ακούνε τα ΔΕΝ και τα ΜΗΝ μας και μας στέλνουν αυτό που δεν θέλουμε. 

Ας θυμηθούμε, ο άνδρας που παντρευτήκαμε πόσο μας θυμίζει τον πατέρα μας;

Ο προηγούμενος σύντροφος πόσο μοιάζει με τον τωρινό; Αν δεν μοιάζει, τότε έχουμε κάνει κάποια βήματα, αν μοιάζει, τότε έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο και αδυνατούμε να βγούμε από αυτόν. 

Ας φανταστούμε το δωμάτιο ενός εφήβου, τότε συνήθως έχουμε μια εικόνα ακαταστασίας, μπερδέματος και χάους. Όμως ο έφηβος ξέρει ακριβώς που βρίσκεται το καθετί, για εκείνον όλα είναι τέλεια, τακτοποιημένα και ξεκάθαρα. Γιατί; Γιατί για εκείνον αυτή η εικόνα είναι οικεία, εξάλλου ο ίδιος την έχει δημιουργήσει. 

Έτσι και εμείς νομίζουμε πως οι σκέψεις μας είναι ξεκάθαρες και ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε. 

Όταν ζητάω από τους ανθρώπους να μου περιγράψουν τον ιδανικό σύντροφο τους θέτω μόνο έναν όρο: Όταν θα μου το διαβάσουν να μη μπορώ να κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις, δηλαδή να είναι πολύ ξεκάθαρο. Τις περισσότερες φορές οι διευκρινιστικές ερωτήσεις πέφτουν βροχή. Μαζί με την διευκρίνηση έρχεται και η συνειδητοποίηση του πόσο ξεκάθαρη μπορεί να είναι η αντίληψή μας και πόσο έρχονται σε σύγκρουση αυτά που θέλουμε με αυτά που καταλαβαίνουν οι άλλοι.

Αν δεν τακτοποιήσουμε το δικό μας «εφηβικό δωμάτιο» δεν θα μπορέσει κανένας να δει και να καταλάβει που βρίσκονται τα πράγματα, δηλαδή πως θέλουμε ακριβώς να είναι ο ιδανικός μας σύντροφος για να τον έλξουμε στην ζωή μας. 

Η δική μου λύση ήταν να βάλω όλες τις σκέψεις στην σειρά, έγραψα την δική μου λίστα με τα θέλω μου, δημιούργησα το πορτρέτο του δικού μου ιδανικού συντρόφου, έφτιαξα και το κολλάζ και… σήμερα είμαι με αυτόν το άνθρωπο που περιέγραψα και ζήτησα ξεκάθαρα από το Σύμπαν. 

Αν θέλετε να μοιραστώ μαζί σας την δική μου εμπειρία και τα εργαλεία που έχω συλλέξει τότε σας περιμένω στο Workshop «Δημιουργώ το πορτρέτο του Ιδανικού Συνδρόμου». 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

DMCA.com Protection Status